Egyszerű sós perec recept
Az Egyszerű sós perec hozzávalói:1kg liszt
só (ízlés szerint, kb. 2 ek.)
12 dkg zsír
1 teáskanál cukor
fél liter langyos tej
1 cs. élesztő (5dkg)
(1 tojás a kenéshez, de ez el is maradhat)
A mázhoz:
1 ek. sót és 1,5-2 ek.lisztet, annyi vízzel keverj el, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapj!
Az Egyszerű sós perec elkészítési módja:
Kb. 1 dl langyos, cukros tejben futtasd föl az élesztőt. A lisztet keverd el a sóval, morzsold el benne a zsírt, add hozzá az élesztős tejet, majd a többi langyos tejet is. Jól gyúrd össze a hozzávalókat, pihentesd 10 percig, majd sodord ceruzavastagságú rudakká (kb. 20 cm hosszúak legyenek), Ezután hajtogasd perec formává a rudakat. Zsírozott tepsibe fektesd a pereceket,(megkenheted tojással, de nem muszáj), süsd kb.200 fokon. Félidőben locsold meg a sós mázzal, majd szép pirosan vedd ki őket a sütőből. Egyszerű, olcsó, sokáig elálló, finom sós süti. Jó étvágyat!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. okt. 3. 09:52
Az egyszerű sós perec elkészítési módja és hozzávalói.