Vendégváró finom sós kifli recept
A Vendégváró finom sós kifli hozzávalói:70dkg liszt
2 tojás
1 kefir
1dl olaj
1dl tej
5dkg élesztő
1 Rama margarin
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 tojássárgája a kenéshez
A Vendégváró finom sós kifli elkészítési módja:
Először a Rama margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Aztán felfuttatom az élesztőt tejjel és cukorral. A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha kell, teszek még hozzá kis kefirt. A tésztát 8 egyenlő részre vágom, egyet tányér nagyságú lappá nyújtok, megkenem a Rama margarin negyedével. Egy másik kerek lappot teszek rá. Négyfelé vágom, és mindencikket még 3 felé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. tojássárgájával megkenem. Tetejére szezámmagot szórok, vagy ki mit szeret. Egy órát pihentetem. A sütőt nem kell előmelegíteni 200 fokra, állítom és megsütöm.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. okt. 1. 19:32
A vendégváró finom sós kifli elkészítési módja és hozzávalói.