Kínai szezámmagos csirkemell recept
10 perc
A Kínai szezámmagos csirkemell hozzávalói:
1 ek olaj
1 tojás
1 egész csirkemell
1 csipet só
pici víz
1,5 kk sütőpor
mázhoz:
ketchup
chili (erős pista)
méz
3-4 ek szezámmag
A Kínai szezámmagos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet felcsikozzuk, izlés szerinti méretre. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: csirike57, 2013. okt. 1. 20:46
A kínai szezámmagos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.