Túrós, sajtos pogácsa (nagyon finom) recept
A Túrós, sajtos pogácsa (nagyon finom) hozzávalói:25 dkg Rama
2 dl tejföl
50 dkg liszt
1 tojás
25 dkg túró
3 dkg élesztő
3 tk só
25 dkg reszelt sajt
1 tojás megkenni a tetejét
köménymag vagy szezámmag a tetejére
A Túrós, sajtos pogácsa (nagyon finom) elkészítési módja:
A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk. Miután jól eloszlattuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat. A tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Összehajtjuk, és 10 percig pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk és összehajtjuk. A műveletet kétszer megismételjük. A tésztát kinyújtjuk, a tetejét késsel bevágdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és meghintjük a reszelt sajttal. Szórhatunk a tetejére köménymagot, vagy szezámmagot. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben, légkeveréses módon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Arra kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: csirike57, 2013. jan. 30. 18:38
A túrós, sajtos pogácsa (nagyon finom) elkészítési módja és hozzávalói.