Csiri mákos gubája recept
60 perc
A Csiri mákos gubája hozzávalói:
8 db kifli
20 dkg mák
5 dkg vaj
4 tojás
15 dkg porcukor
3-4 dl tej
4 tasak vaníliás cukor
1 citrom héja
pár kanál méz
A Csiri mákos gubája elkészítési módja:
4 tojás sárgáját a 10 dkg cukorral kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és forralásig hevítjük. Majd az előre felvágott kiflikre öntjük és összekeverjük,úgy, h a krémet egyenletesen felszívják a kifli darabkák. Jénai tálba tesszük az olvasztott vajat és rétegesen rakjuk a kiflit, meghintjük mákkal és így tovább. A megmaradt 4 tojásfehérjéből a vaníliás cukorból, amit rákenünk a kiflikre, azután mézet csurgatunk rá és forró sütőben pirosra sütjük.
Lehet egyben is a mákkal, én egyszerűbbnek találtam így, akkor nem kell nem kell rétegezni. Aki szereti mazsolát is tehet bele. Nyáron egy kis fagyival is meg lehet bolondítani.
Jó étvágyat! Nagyon finom!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csirike57, 2012. jún. 6. 07:50
A csiri mákos gubája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.