Kínai erős-savanyú leves Csiri módra recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kínai erős-savanyú leves Csiri módra hozzávalói:
1 üveg csalamádé
1 doboz kínai gomba
4-5 db savanyú uborka
10 dkg füstölt sonka
1 db csirke mell
1 üveg szójabab csira
1 doboz kínai vegyes zöldség
2 db sárga répa
1 db petrezselyem
1 db kisebb zeller
6-8 db marhahús leves kocka
szója szósz, ízlés szerint
néhány db szárított fekete gomba
5 evőkanál étkezési keményítő, vagy rizsliszt
4-5 db chili paprika (ki hogy bírja az erőset)
1 szál póré hagyma, vékonyra szelve
3 dkg üveg tészta
A Kínai erős-savanyú leves Csiri módra elkészítési módja:
Végy elő a nyolc literes fazekat, félig töltsd meg vízzel. Sorban, először a leves kockákat tedd bele. Aztán a csalamádét, gombát, kínai zöldségeket (bambusz rügy, stb.) amit nem kell felvágni, és aztán a gyufa vastagságúra felvágott többi hozzávalókat. A csirke mellet egészben a csonttal együtt tesszük bele, ha megfőtt kivesszük, lecsontozzuk és szálkáira szedve visszatesszük a levesbe. Végezetül egy kis vízben keményítőt feloldod, ettől lesz olyan kocsonyás. Legutoljára belevágom, szó szerint ollóval az üveg tésztát. Póréhagymát vagy snidlinget adok hozzá.
Só nem kell hozzá, mert a kocka és a szója szósz tartalmaz annyit, azzal lehet pótolni.
Lassú tűzön, két-három óra alatt kész, ha sűrűre sikeredett, hozzáöntöm a leves kockát feloldott forralt vízben. Befoghatod a családtagjait is a daraboláshoz, mert elég sok mindent kell gyufaszál vékonyságúra vágni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: csirike57, 2010. szept. 6. 03:55
A kínai erős-savanyú leves csiri módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.