Sajt puffancs recept
60 perc
A Sajt puffancs hozzávalói:
30 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
1/2 liter víz
6 db tojás
2 teás kanál só
20 dkg vaj
A Sajt puffancs elkészítési módja:
A vizet a vajjal és a sóval felforralom, kb, három literes lábasban. Ha elolvadt a vaj a gázt takarékra veszem és óvatosan hozzáadom a lisztet. Addig keverem míg az edény falától el nem válik. Aztán a reszelt sajtot belekavarom. Ha kihűlt egyesével hozzáadom a tojásokat, jól kikavarom, keverem. kávéskanállal diónyi halmokat egymástól elég távolra rakom. 160 fokos sütőben, öt percig, azután leveszem felére a kb fél óráig sütöm.
Ha lég keveréses a sütőd jóval kevesebb idő kell és egyenletesebb a sülés. Ki kell tapasztalni. Nagyon finom ! Hidegen is jó, de nem szokott maradni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csirike57, 2010. dec. 31. 07:05
A sajt puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.