Narancstorta 1. recept
A Narancstorta 1. hozzávalói:l csomag babapiskóta,
1 zselatin,
3 tojás sárgája,
2 pohár tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
4-5 narancs, 3-4 kanál porcukor
1 kanál liszt,
1,5 deci tej
A Narancstorta 1. elkészítési módja:
a narancsokat meghámozás után karikára vágjuk és 3-4 kanál porcukorral és 1 pohár vízzel leöntjük és félretesszük. 3 literes lábast kibélelünk fóliával vagy celofánnal. 3 tojás sárgáját 6kanál porcukorral és 1,5 deci tejjel és 1 kanál liszttel krémmé főzünk. kihűtjük a krémet, a hűlés közben felverjük a 2 tejszínt kemény habbál. Utána összekeverjük a krémmel és 3 kanál vízben feloldott zselatint is beletesszük. Belereszelünk a krémbe még egy narancs héját is. A narancskarikákat jól lecsepegtetjük és a kibélelt lábas aljára és oldalára rakjuk a szeleteket. Erre egy sor krém kerül, rátesszük a babapiskótát.amit a narancslében megáztatunk, hogy puhább legyen. A piskótára megint krém jön, aztán megint piskóta. A sort a piskótával zárjuk. 1 napra betesszük a hűtőbe és másnap tálra borítjuk, így a narancs lesz felül.
Ha nincs gyerek a közelben, a narancsokat rummal is össze lehet keverni és ebbe a lecsöpögtetett lébe mártjuk a piskótákat.
Próbáljátok ki, nagyon finom lett.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobi53, 2010. dec. 29. 19:54
A narancstorta 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.