Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ági szelet (Kata-féle) recept

Ági szelet (Kata-féle) recept

Az Ági szelet (Kata-féle) hozzávalói:
4 evőkanál olvasztott méz
2 db tojás
4 evőkanál porcukor
1 kávéskanál szalalkáli
15 dkg zsír vagy sütőmargarin
50 dkg liszt
Krémhez

8 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
10 dkg kókuszreszelék


Az Ági szelet (Kata-féle) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összegyúrjuk, és nagy gáztepsi hátoldalán, 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejben cukor nélkül megfőzzük a pudingporokat, és hidegre hűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a hideg pudinghoz keverjük. A kapott krémet kétfelé vesszük, felébe a kakaót, felébe a kókuszreszeléket keverjük. Alapokat tetszés szerinti sorrendben töltjük, és beborítjuk a harmadik lappal. Tetejére porcukrot szórunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Ági szelet (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook