Ági szelet (Kata-féle) recept
Az Ági szelet (Kata-féle) hozzávalói:4 evőkanál olvasztott méz
2 db tojás
4 evőkanál porcukor
1 kávéskanál szalalkáli
15 dkg zsír vagy sütőmargarin
50 dkg liszt
Krémhez
8 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
10 dkg kókuszreszelék
Az Ági szelet (Kata-féle) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összegyúrjuk, és nagy gáztepsi hátoldalán, 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejben cukor nélkül megfőzzük a pudingporokat, és hidegre hűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a hideg pudinghoz keverjük. A kapott krémet kétfelé vesszük, felébe a kakaót, felébe a kókuszreszeléket keverjük. Alapokat tetszés szerinti sorrendben töltjük, és beborítjuk a harmadik lappal. Tetejére porcukrot szórunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. dec. 29. 08:30
Az Ági szelet (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.