Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) recept
60 perc
A Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) hozzávalói:
egy csirkemell felkockázva
a bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
2/3 csésze víz
só, bors
a mázhoz:
2 kanál méz
2 kanál gyümölcscukor
fél csésze ketchup
1 dl víz
1 kanál szezámmag
A Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) elkészítési módja:
Egy csirkemellet felkockázunk,esetleg csíkokra vágjuk. A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük. A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük. Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni. Párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk.
Nagyon egyszerű elkészíteni,kezdőknek is bátran ajánlom,a kínait kedvelőknek pedig különösen! ;))
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: aniani63, 2009. szept. 17. 20:51
A mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.