Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) recept

Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) hozzávalói:
egy csirkemell felkockázva

a bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
2/3 csésze víz
só, bors

a mázhoz:
2 kanál méz
2 kanál gyümölcscukor
fél csésze ketchup
1 dl víz
1 kanál szezámmag


A Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) elkészítési módja:
Egy csirkemellet felkockázunk,esetleg csíkokra vágjuk. A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük. A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük. Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni. Párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk.

Nagyon egyszerű elkészíteni,kezdőknek is bátran ajánlom,a kínait kedvelőknek pedig különösen! ;))

Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook