Szezámos csirke mézes mázzal recept
A Szezámos csirke mézes mázzal hozzávalói:50 dkg csirkemell nagyobbacska csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors
só
1 teáskanál cukor
1 evőkanál fehérbor
1 evőkanál szezámolaj
A bundához:
1 felvert tojás
1 púpos evőkanál liszt
1/2 evőkanál keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
1/2 dl ásványvíz
kevés só
A mézes mázhoz:
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
2 evőkanál ketchup
1/2 evőkanál fehérborecet
Valamint:
szezámmag
A Szezámos csirke mézes mázzal elkészítési módja:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, egy napot is hagyhatjuk állni. Ha összeértek az ízek, elkészítjük a tésztát a bundához, belemártjuk a csirkedarabokat, és bő olajban barnára sütjük. A mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a kész húst, és megszórjuk szezámmaggal. Köretként zöldséges rizst készítünk hozzá
Én műanyag, fedeles edénybe szoktam tenni a falatkákat, és miután megszórtam őket, ráteszem a fedelet és jól összerázom, így egyenletesen oszlik el a szezámmag rajtuk.
Mochta
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 10. 06:03
A szezámos csirke mézes mázzal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.