Almás máktorta baracklekvárral töltve recept
Az Almás máktorta baracklekvárral töltve hozzávalói:4 db tojás
1.2 dl olvasztott vaj
1 dl langyos víz
0.5 rúd vaníliarúd
6 db alma
10 dkg mazsola
kevés rum
15 dkg cukor
5 dkg liszt
1 kisk. sütőpor
40 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
12 dkg baracklekvár
Csokimázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
10 dkg szeletelt mandula
Az Almás máktorta baracklekvárral töltve elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgájákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük. A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük. A csokit és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 5. 07:21
Az almás máktorta baracklekvárral töltve elkészítési módja és hozzávalói.