Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban recept
A Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban hozzávalói:60 dkg darált hús /pulyka vagy sertés/
2 fej vöröshagyma
1 kg krumpli
kb. 40 dkg liszt
só
bors
tejföl
1 tojás
A Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban elkészítési módja:
A darált húsból pörköltet készítünk, leszűrjük egy nagyobb fazékba. A szűrőből lecsöpögött szaftot behabarjuk 1 nagy pohár tejföllel. Közben héjában megfőzzük a krumplit, összetörjük sóval, majd 1 tojásal és a liszttel tésztát készítünk /mint a szilvás gombóc tésztája/. Kinyújtjuk, felkockázzuk, megtöltjük a lecsepegtetett darált hússal, és lobogó vízben kifőzzük. Amikor megfőttek, a tejfölös-paprikás mártásba helyezzük. Összerázzuk, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 3. 07:05
A hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.