Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban recept

Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban recept

A Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban hozzávalói:
60 dkg darált hús /pulyka vagy sertés/
2 fej vöröshagyma
1 kg krumpli
kb. 40 dkg liszt

bors
tejföl
1 tojás


A Hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban elkészítési módja:
A darált húsból pörköltet készítünk, leszűrjük egy nagyobb fazékba. A szűrőből lecsöpögött szaftot behabarjuk 1 nagy pohár tejföllel. Közben héjában megfőzzük a krumplit, összetörjük sóval, majd 1 tojásal és a liszttel tésztát készítünk /mint a szilvás gombóc tésztája/. Kinyújtjuk, felkockázzuk, megtöltjük a lecsepegtetett darált hússal, és lobogó vízben kifőzzük. Amikor megfőttek, a tejfölös-paprikás mártásba helyezzük. Összerázzuk, és azonnal tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A hússal töltött gombócok tejfölös-paprikás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook