Tejfölös csirke puliszkával recept
A Tejfölös csirke puliszkával hozzávalói:1 kg csirkemell -és comb vegyesen
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
40 dkg kukoricadara
1,5 liter víz
5 dkg sütőmargarin
pirospaprika
só
bors
olaj
A Tejfölös csirke puliszkával elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, az olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom. Beleteszem a húst, felöntöm annyi vízzel, hogy még ne lepje el, sózom, borsozom, és fedő alatt hagyom puhulni. Míg fő, felforralok 1,5 l vizet. A kukoricadarát egy olyan edénybe teszem, amiből szépen tudom majd csorgatni a forró vízbe. Ha lobog a víz, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett lassan beleöntöm a darát. Visszarakom a tűzhelyre, és 2-3 percig kevergetem, vigyázva, nehogy kifröccsenjen rám a fortyogó puliszka. Még melegen belekeverem a margarint, sózom, borsozom, és kivajazott őzgerincformában hagyom kihűlni, majd hűtőben tovább hűtöm. A formából kiöntve szeletelve tálalom, jól meglocsolva tejfölös csirkével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. szept. 29. 18:20
A tejfölös csirke puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.