Csőben sült parajos-ricottás penne recept
A Csőben sült parajos-ricottás penne hozzávalói:Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
25 dkg friss paraj
40 dkg ricotta
1,5 dl tejszín
2 tojás
só
őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
5 dkg vaj
vaj
zsemlemorzsa
A Csőben sült parajos-ricottás penne elkészítési módja:
A pennét sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és keverőtálba tesszük. Közben a leszárazott, megmosott parajleveleket leforrázzuk, lecsepegtetjük, és éles késsel nagyobb darabokra vágjuk. A ricotta túrót villával áttörjük, és a tejszínnel, a parajjal, a tojásokkal együtt a tésztához adjuk. Ezután sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a kicsi kockákra darabolt paprikával ízesítjük, és jól összeforgatjuk. A parajos-ricottás tésztát vajazott, zsemlemorzsázott tepsibe tesszük, eligazítjuk, vajdarabokat szórunk a tetejére, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük, és kockákra vágva, forrón tálaljuk.
30%-os zsírtartalmú habtejszínt használjuk, mert a ricotta száraz. A zsíros tejszínnel kiegészítve krémessé teszi az ételt.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. szept. 26. 14:22
A csőben sült parajos-ricottás penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.