Juhtúrós-tejfölös burgonya recept
A Juhtúrós-tejfölös burgonya hozzávalói:1 kg burgonya
2 nagy pohár tejföl
20 dkg juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
só
bors
ráma sütőmargarin
petrezselyemzöld
A Juhtúrós-tejfölös burgonya elkészítési módja:
A héjában megfőtt krumplikat felkarikázom. Kikent jénai tálba lerakom, sózom, mintha rakott krumplit csinálnék. Közben a 2 pohár tejfölt a zúzott fokhagymával és a borssal elkeverem, majd a juhtúrót apránként hozzáadom, robotgéppel finomra keverem. Meglocsolom ezzel a krumplit, majd megint krumpli és só következik, amíg van alapanyagunk... és tál-kapacitásunk. :) Mielőtt a maradék mártásunkat a burgonya tetejére öntenénk, belekeverünk 1 tojássárgáját. Petrezselyemmel díszítjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt átsütjük
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. szept. 25. 14:20
A juhtúrós-tejfölös burgonya elkészítési módja és hozzávalói.