Pikáns tokány "Piedone" módra recept
A Pikáns tokány "Piedone" módra hozzávalói:Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg sertés lapocka
só,
frissen őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 kis fej hagyma
1-1 piros és zöld paprika
1/2 csokor petrezselyem
30 dkg piros bab (konzerv)
egy teáskanál pirospaprika
1/2 evőkanál zöld bors
néhány csepp Worchester-szósz
citromlé
2 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg olaj
vágott petrezselyem meghinteni.
A Pikáns tokány "Piedone" módra elkészítési módja:
A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A húst megtisztítjuk a zsírtól, az inaktól és hártyáktól, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Ezután sóval, borssal és fokhagymával fűszerezzük. A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbe-, majd csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és szintén csíkokra vágjuk. A babot szitán hideg vízzel jól leöblítjük és lecsöpögtetjük. Az olajat egy nagy serpenyőben jól felforrósítjuk és hirtelen elősütjük benne a húst. Kivesszük és melegen tartjuk. A fölösleges zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat és a petrezselymet, rövid ideig együtt pirítjuk, ezután beletesszük a tejfölt és egy kis vízzel, vagy marhahúslevessel felöntve simára főzzük. Végül pirospaprikával, zöld borssal, Worchester-szósszal és citromlével fűszerezzük. Beletesszük a babot, a húst, a tejszínt és az egészet felforrósítjuk, de már nem forraljuk. A tűzről levéve szükség szerint pikánsan utánaízesítjük, majd vágott petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel és salátával körítve tálaljuk.
4 személyre való adag.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2010. febr. 19. 10:53
A pikáns tokány "piedone" módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.