Vadas, marha húsból recept
90 perc
A Vadas, marha húsból hozzávalói:
80 dkg marhahús,(fehérpecsenye vagy rostélyos)
6-8 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 fej vöröshagyma
1 teáskanál egész feketebors
1 teáskanál borókabogyó
1 evőkanál mustár
1-2 babérlevél
2-3 evőkanál tejföl
5 dkg füstölt szalonna
kb:1 evőkanál cukor
olaj
só
A Vadas, marha húsból elkészítési módja:
A húst felvágjuk 1.1,5 cm vastagságu szeletekre.A húsra egy kevés olajon pár perc alatt kérget sütünk.Közbe a répákat felkarikázzuk,a hagymát finomra,a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.Egy pecsenyesütő edénybe rakjuk a szeleteket,és ráhalmozzuk a répa,hagyma borókabogyó,bors mustár, szalonna,babérlevél keverékét.Takarék lángon(egy kis víz hozzáadásával),kb.másfél órán át sütjük.Mikor a hús megpuhult,kiszedjük egy tálba,majd a fennmaradó zöldséges ragut botmixerrel pürésítjük.Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot,ráöntjük az összeturmixolt zöldségeket és a 2-3 ek.tejfölt,majd összeforraljuk az egészet. Tányérra szedünk 4-5 evőkanálnyi szószt,rárakjuk a hússzeleteket,és zsemlegombóccal tálaljuk.
Makaróni tésztával is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vica009, 2010. febr. 18. 22:06
A vadas, marha húsból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.