Sajtostallér recept
120 perc
A Sajtostallér hozzávalói:
80dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 kis pohár tejföl
1 kávés kanál szódabikarbona
30 dkg trappista sajt
kömény-,izlés szerint
só
2 evőkanál étolaj
2 db tojás
A Sajtostallér elkészítési módja:
A sajtot lereszeljük és az összes alapanyagot egy nagy tálba összegyúrjuk.Mikor a tésztából egy nagy gombócot sikerült formálnunk,és eléggé puha is lett,kb 10 percíg állni hagyjuk.Apró,(10ft nagyságu)kis gombócokat készítünk a tésztából.A tűzhely legmagasabb fokozatu lángján,felforrósítjuk a "vasból készült,régi tiusu"sajtostallérsütőt.Midíg 4 gombóckát sütünk egyszerre,közben forgatjuk a sütőt a tűzhelyen.
Készítettem már 40 dkg sajból is,még finomabb lett.
(Nem lehet megunni,olyan finom!)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vica009, 2010. febr. 1. 13:28
A sajtostallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.