Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa recept

A Tepertős pogácsa hozzávalói:
50 dkg finomliszt
30 g élesztő
1 tojás
3 dl. kefír
30 dkg tepertő

bors
(a tetejére 1 tojás)


A Tepertős pogácsa elkészítési módja:
A tepertő kivételével a hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk (a tésztába is teszünk sót),majd letakarva 30 percig pihentetjük.Amíg pihen,ledaráljuk a a tepertőt,amit sózunk és borsozunk.Téglalap alakura nyújtjuk a tésztát,megkenjük a a töpörtyűs kencével,és következhet a hajtogatás.A jobb oldali egyharmadát ráhajtjuk a megkent tésztára,majd a baloldali egyharmadát is.Az így kapott hosszú tésztacsík alsó egyharmadát felhajtjuk,erre ráhajtjuk a felső egyharmadát is.Az a fontos,hogy a hajtogatás mindíg ugyanolyan sorrendbe történjen,hogy a tészta leveles legyen.Ismét pihentetjük a tésztát 30 percig,majd következik az újboli hajtogatás.Végül kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát,egy éles késsel berácsozzuk a tetejét.Egy közepes méretü pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat.Sütőlapra sorakoztatjuk a pogácsákat,és az elkevert tojással bekenjük a tetejüket.Előmelegített sütőbe 200-220 fokon pirosra sütjük őket.

Bablevessel,vagy babgulyással nagyon finom együtt.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tepertős pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook