Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Tihanyi sajtos rudacskák recept

Tihanyi sajtos rudacskák recept

Elkészítési idő 200 perc

A Tihanyi sajtos rudacskák hozzávalói:
25 dkg reszelt sajt
32 dkg rétesliszt
16 dkg vaj
2 tojássárga
1 egész tojás
2 dl tejföl

fél mokkáskanál Cayenne-bors


A Tihanyi sajtos rudacskák elkészítési módja:
vajat 20 dkg reszelt sajttal és a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt (1 evőkanálnyit félreteszünk a kenéshez), só és a Cayenne-bors, összegyúrjuk, "téglát" formálunk belőle. A vajas tésztánál szokásos módon legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük, folpackba bugyolálva. Fél cm vastagra nyújtjuk (ezt a mennyiséget én két részletben nyújtom). A kinyújtott tésztát a tepsibe terítjük, felszeleteljük. Az evőkanál tejfölhöz hozzáütünk egy tojást, felverjük és megkenjük a tésztát. A maradék reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben nem túl erős lángon sütjük.

A receptet a no saltyn olvastam,megsütöttem és nagyon ízlett


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tihanyi sajtos rudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook