Tihanyi sajtos rudacskák recept
200 perc
A Tihanyi sajtos rudacskák hozzávalói:
25 dkg reszelt sajt
32 dkg rétesliszt
16 dkg vaj
2 tojássárga
1 egész tojás
2 dl tejföl
só
fél mokkáskanál Cayenne-bors
A Tihanyi sajtos rudacskák elkészítési módja:
vajat 20 dkg reszelt sajttal és a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt (1 evőkanálnyit félreteszünk a kenéshez), só és a Cayenne-bors, összegyúrjuk, "téglát" formálunk belőle. A vajas tésztánál szokásos módon legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük, folpackba bugyolálva. Fél cm vastagra nyújtjuk (ezt a mennyiséget én két részletben nyújtom). A kinyújtott tésztát a tepsibe terítjük, felszeleteljük. Az evőkanál tejfölhöz hozzáütünk egy tojást, felverjük és megkenjük a tésztát. A maradék reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben nem túl erős lángon sütjük.
A receptet a no saltyn olvastam,megsütöttem és nagyon ízlett
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: andrea0223, 2010. márc. 19. 20:07
A tihanyi sajtos rudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.