Krumplis ropogós recept
30 perc
huuuu
huhuhuuu
A Krumplis ropogós hozzávalói:
4-5 szem szep nagy krumpli
1 nagy fej voroshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
so
bors
olaj a suteshez
A Krumplis ropogós elkészítési módja:
Ledaralom a krumplit. En mindig a turmixgepet hasznalom, de ha mazohista vagy tokgyalun is nyomhatod. Besozom egy kicsit es hagyom allni kb 10-15 percig amig egy kicsi levet ereszt. Jo alaposan kinyomom, majd ledaralom a voroshagymat es foghagymamanyomot hasznalva a fokhagymat is hozzaadom. Annyi lisztet teszek hozza, hogy osszealljon. Pici so, bors... Most kovetkezik a kedvenc reszem: lapos kis lepenyeket fabrikalok a ket kacsomat hasznalva. Minel koszosabb leszel a vegen, annal jobb! Nem kell tokeletes korongokat elkepzelni, az a jo, hogyha a daralt krumpli szalai "kilognak" egy kicsit. Azok lesznek majd isteni ropogosak. :) A lenyeg, hogy ne papirvekonyak, hanem olyan "kis pofasak" legyenek
Mennyisegre sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyi lisztet kell hozzaadni. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor vegezz egy probasutest :)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Kyller, 2010. márc. 17. 11:45
A krumplis ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.