Káposztasali recept
A Káposztasali hozzávalói:1 kis fej édeskáposzta
cukor
só
köménymag
1 fej vöröshagyma
ecet
A Káposztasali elkészítési módja:
a káposztát nagyon vékonyan ,éles késsel csíkokra vágjuk ,a hagymát is.Egy edénybe tesszük és enyhén sót szórunk rá,közbe megforgatjuk a káposztát a kezünkkel,hogy mindenhol sós legyen.30 percig állni hagyjuk.Felforralunk egy fazékba kb. 3 liter vizet,amibe a köményt ,cukrot,ecetet is beletettük,(izlés szerint).Ráöntjük az enyhén sózott káposztára a forró lét,.. . már csak arra kell várnunk,hogy kihüljön,mert azonnal fogyasztható!
Ezerszer többet ér mint a bolti!
3 hétig is eltartható a hütőbe.
finom ,finom,finom
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: vica009, 2010. márc. 13. 20:13
A káposztasali elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.