Csurgói sertésszelet recept
A Csurgói sertésszelet hozzávalói:8 szelet sertéshús
1 dl olaj
2 kanál paradicsompüré
1 kiskanál liszt
1 gerezd fokhagyma
majoránna
1 dl bor
só
bors
kakukkfű
25 dkg zöldpaprika
20 dkg fejtett bab
10 dkg császárhús
1 fej vöröshagyma
1 dkg pirospaprika
1 csomó zöldpetrezselyem.
A Csurgói sertésszelet elkészítési módja:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és olajban hirtelen pirosra sütjük. Zsírjából kiszedjük, félretesszük. A zsírban megfuttatunk 1 kanál paradicsompürét, beletesszünk egy zúzott gerezd fokhagymát, egy kevés lisztet és 1 dl bort. Felforraljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával fűszerezzük, ráöntjük a hússzeletekre, és a pirospaprikával puhára pároljuk. A fejtett babot egy kevés sós vízben majdnem puhára főzzük. A császárhúst apró kockákra vágjuk, egy kevés olajban megsütjük, és hozzáadjuk a babot, a fölszeletelt zöldpaprikát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, zsírjára pároljuk, és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Összekeverjük a hússal, és forrón tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 18. 16:56
A csurgói sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.