Tejbegrízes-mézes recept
A Tejbegrízes-mézes hozzávalói:1 tojás
5 dkg margarin
2 evőkanál tej
5 dl tej,
2 evőkanál méz,
1 kávéskanál kakaó,
15 dkg cukor,
45 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 evőkanál búzadara
A Tejbegrízes-mézes elkészítési módja:
1 egész tojást, 5 dkg margarint, 2 evőkanáltejet, 2 evőkanál mézet és 1 kávéskanál kakaót, meg 15 dkg cukrot összemelegítünk úgy, hogy forró legyen. Kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 45 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Ezt jól összegyúrjuk. Ha kell még egy kis tejet adunk hozzá. 4 részre osztjuk, tepsi hátán megsütjük. Krém: 25 dkg cukrot, 1 cs margarinnal habosra keverünk. 5 evőkanál búzadarát 5 dl tejben megfőzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal és megtöltjük a lapokat. Tetejére csokimázat teszünk: 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot, 3 dkg vajat összemelegítünk és a legfelső lap tetejére kenjük.
Előző nap a legjobb elkészíteni, hogy a lapoknak legyen idejük megpuhulni. Másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2010. febr. 15. 06:46
A tejbegrízes-mézes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.