Habos-almás sütemény recept
A Habos-almás sütemény hozzávalói:Tésztához:
15 dkg vaj
40 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
fél kg rétesalma
10-15 dkg cukor
bőven őrölt fahéj
Tetejére:
3 tojás fehérje
15 dkg cukor
pár csepp citromlé
A Habos-almás sütemény elkészítési módja:
Az almákat héjastól lereszeljük, beletesszük a cukrot, a fahéjat és kis lángon addig pároljuk, amíg a levét teljesen el nem főtte. Kihűtjük. Közben elkészítjük a tésztát: A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1/4 órára betesszük a mélyhűtőbe. Közben kizsírozunk-lisztezünk egy közepes méretű tepsit (gáztepsibe a dupla mennyiség kell), majd a mélyhűtőből kivett tészta felét belereszeljük. Megszórjuk zsemlemorzsával (hogy az almában még lévő nedvességet felszívja), rátesszük az almatölteléket, ráreszeljük a tészta másik felét. Közepes hőmérsékleten majdnem készre sütjük. A 3 tojás fehérjét 15 dkg cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük és a tészta tetejére kenjük. A sütőbe visszatéve kisebb lángon addig sütjük, míg a hab kicsit megpirul. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Először a tölteléket célszerű elkészíteni, mert ki kell hűlnie.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2009. júl. 2. 14:47
A habos-almás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.