Kétszínű csábítás recept
A Kétszínű csábítás hozzávalói:Tésztához:
30 dkg vaj,
30 dkg cukor
6 db tojás
30 dkg liszt
7,5 dkg étkezési keményítő
1 cs. sütőpor
1,5 dkg kakaó
1 üveg meggybefőtt
Krémhez:
1/2 l.tej
12 dkg cukor
1/2 rúd vanília, vagy 1 cs.vanilin cukor
4 dkg étkezési keményítő
4 db tojás sárgája
25 dkg lágy vaj
5 dkg porcukor
Díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
A Kétszínű csábítás elkészítési módja:
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Hozzákeverjük az étkezési keményítővel és sütőporral összeszitált lisztet. A tészta egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport. Egy közepes tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk, vagy egyszerűen sütőpapírral béleljük és a kakaós tésztát belesimítjuk, szétterítjük rajta a lecsöpögtetett meggyet, majd a sárga tésztával befedjük. (Nagy tepsiben is készülhet, de akkor vékonyabb lesz!) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Utána kihűtjük. A krémhez néhány evőkanálnyi tejet félreteszünk, a maradékot 4 dkg cukorral és a vaníliával felforraljuk. A maradék cukrot, az étkezési keményítőt és a tojások sárgáját a megmaradt tejjel kikeverjük és ezt a keveréket a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot apránként a vajkrémhez adjuk. A krémet a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük teljes dermedésig. A csokoládéból forgácsokat készítünk és a süteményt ezzel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. okt. 25. 04:14
A kétszínű csábítás elkészítési módja és hozzávalói.