Szivecskés linzerke recept
40 perc
A Szivecskés linzerke hozzávalói:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg margarin
* 10 dkg porcukor
* 1 tojássárga
* 1 cs Bourbon vaníliás cukor
* 1 mk citromhéj
* 1 tk sütőpor
* 1 mk mézes sütemény fűszerkeverék
A Szivecskés linzerke elkészítési módja:
1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, mézes sütemény fűszerkeveréket és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgát és jól összedolgozzuk. 2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. 3. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk. 4. Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 5. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pontosan 10 percig sütjük. 6. A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk, majd a lyukakba is teszünk még egy kicsit. 7. Kevés széttört étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk. Hűlni hagyjuk. A dermedő csokit kis zacskóba kanalazzuk , pici lyukat vágunk a sarkán és a linzerek tetejére csurgatjuk. 8. Végül meghintjük porcukorral.
Egy kis mézessütemény fűszert csempésztem a linzertésztába, amitől különleges lesz az íze.
Lezárt dobozban sokáig puha marad
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c19db58ae7, 2010. febr. 14. 21:59
A szivecskés linzerke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.