Kevert sütemény kukoricalisztből recept
50 perc
A Kevert sütemény kukoricalisztből hozzávalói:
30 dkg.kukoricaliszt,
20 dkg.darált dió,
3 egész tojás,
15 dkg. porcukor,
10 dkg. vaj,
1 üveg meggybefőtt,
1 csg. sütőpor,
pici só,
kb.3 dl.tej, vagy amennyitől nem lesz híg a massza.
A Kevert sütemény kukoricalisztből elkészítési módja:
A száraz anyagokat összekeverem, és a tojásokat szét választom -a fehérjét a sárgájától. Egy tálba teszem a tojássárgáját, és a száraz anyagokat fokozatosan összekeverem a tejjel az olvasztott vajjal.( kézimixerrel könnyebb).A végén belekeverem a felvert tojásfehérjéket is. Egy közepes tepsibe .amit kivajazok, vagy sütőpapírral kibélelek -teszem, a tetejére szórom a levétől leöntött meggyet. Előmelegített sütőbe előbb 200 fokon, hőlégkeveréses sütőben sütöm, amikor kezd nőni a tészta csökkentem a hőt 180 fokra. Kb. fél óra alatt lesz kész. Ha kivettem, megszórom a tetejét fahéjjal, és porcukorral. Ma sütöttem előszőr, és nagy sikere van. A tésztát úgy is lehet variálni, hogy a kukoricaliszt fele helyett rizslisztet adok.(az ötletet itt kaptam az egyik hoxa társunktól, köszönöm neki)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 61fc1393dd, 2010. febr. 14. 14:48
A kevert sütemény kukoricalisztből elkészítési módja és hozzávalói.