Kevert sütemény II. (tejcukor allergiásoknak is) recept
60 perc
A Kevert sütemény II. (tejcukor allergiásoknak is) hozzávalói:
15 dkg. kukoricaliszt,
15 dkg. rizsliszt,
10 dkg. darált dió,
10 dkg. kókuszreszelék,
15 dkg. porcukor,
10 dkg. növényi vaj, vagy margarin,
4 egész tojás,
1 üveg meggybefőtt, vagy 1/2 kg. magozott meggy,
1 kis konzerv kókusztej
12 evőkanál hideg víz,
1 csg. sütőpor,
1 csg. vanilincukor,
csipet só,
a végén a kisült tészta tetejére őrölt fahéj, és porcukor keveréke.
A Kevert sütemény II. (tejcukor allergiásoknak is) elkészítési módja:
A száraz anyagokat összekeverem (lisztek, sütőpor, vanilincukor), a tojást szétválasztom a sárgájától. A porcukorral habosra keverem a tojássárgákat, belekeverem a kókusztejet, 12 kanál hidegvizet, és az összekevert szárazanyagokat fokozatosan hozzáadom.(Kézi mixerrel a legjobb)A felvert tojásfehérjét, és az összes hozzávalót (a vajat/margarint felolvasztva). Kivéve a meggyet. Kivajazott tepsibe rakom az összekevert tésztát és a tetejét egyenletesen elsimítom.A levétől leszűrt meggyet a tetejére szórom. A sütőt előmelegítem és előbb 200 fokon, majd, ha már kezd nőni a tészta 180 fokon készre sütöm. Ez kb. fél óra a hőfok csökkentését követően. Amikor elkészült, kiveszem a sütőből és még melegen megszórom a fahéjas cukorral. Ha kihült a tészta, akkor fogyasztható. Jóétvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 61fc1393dd, 2010. máj. 16. 16:10
A kevert sütemény ii. (tejcukor allergiásoknak is) elkészítési módja és hozzávalói.