Bolognai tészta gyorsan. recept


1 csg. Maggi bolognai spagetti alap.
500 gr.Zöldséges orsótészta,
1/2 kg. darált hús, -sertéscombból készítettem-
1/2 dl. oliva olaj,
25 dkg. trappista sajt,
só, víz.
A Bolognai tészta gyorsan. elkészítési módja:
Az olivaolajban hírtelen átpirítom a darálthúst, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Kb.20 percig főzöm. Ezután beleteszem a bolognai alapot, összekeverem a hússal, és még annyi vízzel felengedem, hogy nem legyen túl híg az állaga.Még kb. 5-10 percig lassú tűzön forralom. A tésztát lobogó sós vízben gyakori kevergetés mellett kifőzöm, leszűröm, és egy tepsibe szedem. Ezután a mártással összekeverem. A nagylyukú reszelőn lereszelem a sajtot és a tészta tetejére szórom. Előmelegített sütőben kb. fél órát sütöm. A sajt teteje picit megpiruljon. Kész. Jóétvágyat!
A róla készült képet lásd, a naplómban.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 61fc1393dd, 2010. ápr. 27. 19:35
A bolognai tészta gyorsan. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.