Sajtos penne recept
35 perc
A Sajtos penne hozzávalói:
1 zacskó csőtészta (penne) - kb 400-500 g
1 csomag bolognai spagetti alapot (ajánlom a Maggi port)
fél kg disznóhús konzerv vagy darált hús
kevés reszelhető sajt
1 fej vöröshagyma
olaj
néhány deci víz a szószhoz
pár evőkanál tejföl
A Sajtos penne elkészítési módja:
Ez a recept hasonlít az amerikaiak által nagyon kedvelt lasagne receptjéhez, viszont ez házilag lett kiskísérletezve átlatam. Tulajdonképpen a mai napig nem tudom, mi a lasagne receptje, ezt én sajtos pennének neveztem el :) Legelőszöris apróra vágjuk a vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk kevés olajban. Hozzáadjuk a disznóhús konzervet vagy darálthúst (lehet más fajta húst is használni, viszont azt előtte fel kell darabolni, mert a többi nem annyira zsíros, hogy kellőképpen szétsüljön a serpenyőben). Mikor az állaga masszához hasonlít, hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot (lehet akár milánóival is, de a bolognaival az igazi szerintem. De ez már ízles dolga), kellő mennyiségű vízzel hígítjuk, ahhoz, hogy ne legyen összeálló, de ne is follyon feltétlenül. Eközben megfőzzük sós vízben a pennét és leszűrjük. Mikor megvan a szósz is, a pennét kétfelé osszuk. Az egyik felét egyenletesen öntjük egy tepsibe, erre jön a szósz, majd a másik fél adag penne. Sajtot reszelünk rá, és tejföllel kenjük meg a tetejet. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1f0b932c00, 2009. júl. 29. 17:48
A sajtos penne elkészítési módja és hozzávalói.