Tökös rakottas recept
A Tökös rakottas hozzávalói:40 dkg darálthús
8 dkg rizs
1,2 kg főzőtök
10 dkg vöröshagyma
1 ek olaj
2 dl tejföl
2 ek lecsó
őrölt bors
fűszerpaprika
A Tökös rakottas elkészítési módja:
Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst. Sózzuk-borsozzuk, majd megszórjuk pirospaprikával és összepirítjuk kicsit. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt megpároljuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót. Míg párolódik a husi, megtisztítjuk és legyaluljuk a tököt,picit besózzuk és megpároljuk a rizst.Egy jénait kiolajozunk, és első rétegként a gyalult tökből teszünk bele egy réteget. Erre jön a rizs, majd a hús, végül betakarjuk a maradék tökkel. A tejfölbe kevés sót teszünk, és a rakottas tetejét bevonjuk vele. Sütőbe téve szépen megpirítjuk.
Mivel a rizs és a hús már puha, hamar elkészül, mert a gyalult töknek nem kell sok idő.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. júl. 28. 22:54
A tökös rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.