Sült bab tarjával recept
50 perc
A Sült bab tarjával hozzávalói:
25 dkg tarka bab (vagy konzerv bab)
40-50 dkg füstölt főtt tarja
2 nagyobb fej vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, ételízesítő, pirospaprika
pirosarany, erős pista
A Sült bab tarjával elkészítési módja:
A hagymából, fokhagymából pörköltalapot készítünk, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, lehet bele tenni pörkölt szaftkockát is. Ha tarka babot használunk, (előtte be kell áztatni) azt sós vízben megfőzzük, míg elkészül a pörkölt alap. A tarját kis kockákra vágjuk, majd a pörkölt alapba tesszük és hagyjuk hogy egyet rottyanjon (nem kell sokáig főzni) majd hozzárakjuk a leszűrt babot is az egészhez. ne legyen túl sok szaftja, ne lepje el teljesen! majd ha kész, az egészet egy tűzálló tálba öntjük és 200 fokon 25-30 percig sütjük. Nagyon finom, kiadós étel, finom puha kennyérrel tálaljuk
Jó étvágyat :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 2c1d5b9264, 2009. júl. 27. 14:26
A sült bab tarjával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.