Lecsófészek padlizsánon recept

1 kg padlizsán,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
40 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
4 db tojás,
20 dkg rizs,
só,
pirospaprika.
A Lecsófészek padlizsánon elkészítési módja:
A padlizsánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártva az olajon megsütjük. A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Ezután beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a megmosott rizst és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A megsütött padlizsánt egy kiolajozott tepsi aljára sorba lerakjuk, a lecsós rizst ráterítjük, merőkanállal négy mélyedést nyomunk bele, és ezekbe a fészkekbe egy-egy tojást ütünk. Forró sütőben megsütjük, és melegen tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: kontitibi, 2009. júl. 27. 14:22
A lecsófészek padlizsánon elkészítési módja és hozzávalói.