Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lecsófészek padlizsánon recept

Lecsófészek padlizsánon recept

A Lecsófészek padlizsánon hozzávalói:
1 kg padlizsán,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
40 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
4 db tojás,
20 dkg rizs,
só,
pirospaprika.


A Lecsófészek padlizsánon elkészítési módja:
A padlizsánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártva az olajon megsütjük. A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Ezután beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a megmosott rizst és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A megsütött padlizsánt egy kiolajozott tepsi aljára sorba lerakjuk, a lecsós rizst ráterítjük, merőkanállal négy mélyedést nyomunk bele, és ezekbe a fészkekbe egy-egy tojást ütünk. Forró sütőben megsütjük, és melegen tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lecsófészek padlizsánon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook