Hóvégi tészta! recept
30 perc
A Hóvégi tészta! hozzávalói:
500g Adrianna tészta (olcsó)
2pohár 12% tejföl
3 csipet oregano
3 gerezd foghagyma
maradék felvágott (ami a hűtődben van, kolbász, párizsi stb., apró darabokra vágva. De lehet e nélkül is!!
maradék sajt
kevés olaj
só
A Hóvégi tészta! elkészítési módja:
A tésztát megfőzöm sós vízben, amibe pár csepp olajat is öntök. Olajon megfuttatom a foghagymát és az oreganot. Ne égesd meg, mert keserű lesz. Ekkor teszem bele a maradék felvágottat, ha van! Picit összesütöm, mondom, ha nincs az se baj!! Hozzáteszem a tejfölt, természetesen folytonos keverés mellett. A reszeltsajtot is beleteszem és folytonos keveréssel addig olvasztom össze az egészet, míg egynemű szószt nem kapok. Ezután ráöntöm a tésztára és összekeverem. Ha maradt még sajt tálaláskor ráteszem, ha nem hát anélkül. A férjem nagyon szereti.
A szósz elkészítésénél nagyon fontos, hogy ne piruljon le a foghagyma, mert az egész keserű lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mütyüszke, 2009. júl. 27. 11:34
A hóvégi tészta! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.