Majorannás krumplileves recept
A Majorannás krumplileves hozzávalói:1kg burgonya,
20dkg bármilyen kolbász, virsli,
majoranna,
pirospaprika, só,
sűrítéshez liszt,
tálalásnál egy kis tejföl,
A Majorannás krumplileves elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát felteszem főni, annyi sós vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. A megfőtt burganyát berántom. A rántásba keverem a majorannát. Ekkor teszem hozzá a felkarikázott kolbászt. Együtt lassú tűzön összeforralom. Tálaláskor tejfőlt teszek az asztara, van aki ezzel szereti. Ha a lisz nem jön be, valakinél, párszem főt burgonyát összepépesítek,meleg olajba teszem a pirospaprikát és a majorannát, ezt keverem a leveshez és hozzá az összetört burgonyát. Jó étványat!
A majorannát ne sokáig hevítsük, mert csípös kesernyés, kellemetlen lesz az íze.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Mütyüszke, 2009. márc. 17. 10:38
A majorannás krumplileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.