Kirántott zöldpaprika, rizzsel, hamis tartárral recept





4-5 paprika,
liszt,
tojás,
prézli,
olaj a sütéshez,
1 pohár tejföl,
1 kemény tojássárgája,
kávéskanál mustár,
csipet só,
csipet cukor, vagy édesítő,
főtt rizs.
A Kirántott zöldpaprika, rizzsel, hamis tartárral elkészítési módja:
A tojássárgáját villával szétnyomjuk, összekeverjük a mustárral, sóval, cukorral, és a tejföllel. ÍZLÉS SZERINT. A rizst megfőzzük. A zöldpaprikákat karikára vágjuk, és kipanírozzuk, mint a húst. Olajban kisütjük. A tojásba mindenképp tegyünk sót, mert a paprikát nem sózzuk meg.
Ha csak mártogatósnak csináljuk, nem kell a rizs.
Én ezt Görögországból tanultam, bár ott sült krumplit és foghagymás joghurtot adnak mellé.
Nekem rizzsel és tartárral jobban ízlik.
4-5 paprikából rengeteg lesz!!!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Mütyüszke, 2009. júl. 30. 21:18
A kirántott zöldpaprika, rizzsel, hamis tartárral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.