Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Olcsó olaszos makaróni (hús nélkül) recept

Olcsó olaszos makaróni (hús nélkül) recept

Az Olcsó olaszos makaróni (hús nélkül) hozzávalói:
2 db kisdobozos paradicsompüré,
2 szál répa,
1 szál petrezselyem+zöldje,
1/2 db karalábé,
1/2 db zeller (ha nincs, megfelel a zöldje is),
2 kisebb fej hagyma,
5-6 cikk foghagyma (a lényeg, hogy jó sok legyen, legalábbis a mi családunkban),
20-25 dkg párizsi (minőségi, finom),
oregano, bazsalikom ízlés szerint,
olaj, só, csipetnyi cukor,
reszelt sajt,
1 cs makaróni


Az Olcsó olaszos makaróni (hús nélkül) elkészítési módja:
A szószhoz valókat (kivéve a párizsit) nyersen húsdarálón ledarálom. Olajban megpárolom, sóval, csipetnyi cukorral ízesítem. Ha már az egész kezd lesülni, és még nem puhák a hozzávalók, pici vizet lehet aláönteni. Ha már puhára párolódtak a szószhozvalók, beleteszem a szintén ledarált párizsit is, majd 5-6 perc múlva hozzáadom a paradicsompürét, az oreganot és a bazsalikomot. Ezzel még összerottyantom az egészet és kész is a szósz. Amíg a szósz párolódik, sós vízben (amibe rakok egy kicsi olajat is, hogy ne ragadjon össze a tészta) kifőzöm a makarónit.

1./ Sűrűn kell kevergetni a szószt, különösen, ha már kevés víz van alatta, mert hamar leég.
2./ Az egésznek pikánsabb ízt ad, ha füstölt sajtot reszelünk a tetejére fogyasztás előtt.
3./ Ezt a szószt akár készen le is lehet fagyasztani, a mélyhűtőben sokáig eláll. Ha szükség van rá, kiengedjük, átforraljuk az egészet, és már csak a tésztát kell hozzá kifőzni.
JÓ ÉTVÁGYAT!


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az olcsó olaszos makaróni (hús nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook