Gránátos kocka recept

1 adag gyúrt nagy kockatészta
2 evőkanál olaj,
1 fej reszelt vöröshagyma,
50 dkg burgonya,
só,
őrölt bors,
1 púpozott kanál pirospaprika.
A Gránátos kocka elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük és a meghámozott, kockára vágott burgonyát beleforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve szabályos paprikás burgonyát főzünk belőle. A végén zsírjára sütjük és hozzáadjuk a lobogva forró, sós vízben kifőzött, forró vízzel leöblített és jól lecsurgatott tésztát. Néhány percig még erős lángon, kevergetve együtt pirítjuk, hogy a burgonya teljesen szétessen, és csak bevonja a tésztát. Az sem baj, ha az alja egy kicsit odapirul.
Ecetes savanyúság illik hozzá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 12. 20:25
A gránátos kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.