Csirkevacsora recept

A Csirkevacsora hozzávalói:
1 db kisebb csirke,
4 db csirkemáj,
1 db piros húsú paprika,
1 csokor petrezselyem,
2 evőkanál ecetes gyöngyhagyma,
8 szelet kenyér,
6 evőkanál vaj,
1 kiskanál cukor,
½ teáskanál liszt,
1 dl tejszín,
1 húsleveskocka,
olasz saláta-fűszerkeverék,
2 teáskanál citromlé,
majoránna,
kakukkfű,


A Csirkevacsora elkészítési módja:
Daraboljuk fel a csirkét, sós vízben főzzük meg, csontozzuk ki, vágjuk apró darabokra, végül hűtsük le. Főzzük meg a májakat is, de azokat hagyjuk egészben. A paprikát karikákra, a petrezselymet és a gyöngyhagymákat apróra vágjuk. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, ha gázsütő van, állítsuk az 5. fokozatra. 2 evőkanál vajon pirítsuk világosbarnára a cukrot és a lisztet. Folyamatosan kevergetve (könnyen leéghet!) öntsük fel a tejszínnel, majd morzsoljuk hozzá a leveskockát. Főzzük masszává a gyöngyhagymával, a fűszerekkel és a citromlével. Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, helyezzük sütőlapra vagy lapos tepsibe. Ízlésesen helyezzük rá a paprikakarikákat és a csirkehúst. Egyenletesen osszuk el rajta a mártást, majd süssük öt percig. Amíg sül, a májakat kis vajon hirtelen süssük át, aztán helyezzük azokat a kész szendvicsek tetejére. Szórjuk meg petrezselyemmel.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A csirkevacsora elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook