Sajtos-fűszeres pulykaszeletek recept

4 szelet pulykamell,
1 evőkanál koriander,
1 evőkanál kakukkfű,
1 evőkanál oregánó,
1 evőkanál rozmaring,
3 evőkanál olaj,
10 dkg kecskesajt,
2 evőkanál tej,
2 gerezd fokhagyma,
őrölt pirospaprika,
só,
bors,
tej és fokhagyma a hús áztatásához.
A Sajtos-fűszeres pulykaszeletek elkészítési módja:
A vastag pulykaszeleteket legalább 2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Az összes fûszerbõl fél teáskanálnyit az olajhoz keverünk. A sajtot a tejjel simára keverjük. A fokhagymát áttörjük és a sajthoz adjuk. A maradék fűszereket is hozzákeverjük a sajtos masszához. Paprikával, sóval, borssal ízesítjük. A hússzeleteket lecsöpögtetjük és mindegyikre "zsebet" vágunk. Ebbe töltjük a sajtkrémet, a nyílásokat pedig hústűvel zárjuk. A hús mindkét oldalát pirosra grillezzük, közben a fűszeres olajjal locsolgatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 8. 19:58
A sajtos-fűszeres pulykaszeletek elkészítési módja és hozzávalói.