Kínai pulykamellsaláta recept
35 perc
410 kcal
2 csirkehúsleveskocka,
2 (kb. 80 dkg) pulykamell,
20 dkg szójacsíra,
10 dkg ananászkonzerv,
12 cső (konzerv) minikukorica,
2 paradicsom,
6 salátalevél,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál őrölt koriander,
1 evőkanál szezámmag,
őrölt bors.
A Kínai pulykamellsaláta elkészítési módja:
1 liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a leveskockákat. Beletesszük a húst, és kislángon 20 percig főzzük. A szójacsírát 1 percre lobogó forró vízbe dogjuk, majd lecsepegtetjük. Az ananászt és a minikukoricákat lecsepegtetjuk, az ananászt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat, a szójaszószt és csipetnyi borsot jól elkeverünk, majd 2 evőkanál főzőlét keverünk bele. A húst kivesszük a főzőléből, lecsepegtetjük, és hosszúkás, nem túl vastag szeletekre vágjuk. A salátaleveleket egy üvegtálon elrendezzük, középre halmozzuk a szósszal elkevert hússzeleteket, a zöldségeket és az ananászt. A tetejét szezámmaggal és korianderrel megszórjuk. Langyosan tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. aug. 24. 08:10
A kínai pulykamellsaláta elkészítési módja és hozzávalói.