Gyümölcsös pulykamell recept

-1 pulykamell
- 25 dkg gyümölcs (ananászkonzerv, őszibarack, mediterrán gyümölcskeverék, stb ízlés szerint)
- 5 dkg vaj
- 2 szelet trappista sajt
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- rizs
A Gyümölcsös pulykamell elkészítési módja:
A pulykamellet lebőrözzük és tetszés szerinti darabokra vágjuk. Az gyümölcsök egy részét felszeleteljük és a húst megtűzdeljük vele. A mellet sóval, fűszerekkel és vajjal bedörzsöljük, tűzálló tálba helyezzük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi gyümölcsöt köré terítjük, az egészet egy kevés gyümölcslével (a konzerv levével) megöntözzük, lefedjük 1-1 szelet sajttal és 5-6 percig sütjük még. Rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. okt. 15. 10:25
A gyümölcsös pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.