Sajtos-sonkás burgonya recept
A Sajtos-sonkás burgonya hozzávalói:- 8 közepes méretű burgonya
- 20 dkg edámi sajt
- 10 dkg főtt sonka
- 1 paradicsom
- 1 csomó újhagyma
- 2 ek. olaj
- 3 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- só, őrölt bors ízlés szerint
A Sajtos-sonkás burgonya elkészítési módja:
A burgonyát alaposan mossuk meg, és hosszában vágjuk ketté. A belsejét kiskanállal vájjuk ki úgy, hogy csak kb. 1 cm vastag kérge maradjon. A belsejét vágjuk apró kockákra.A sajtot és a sonkát vágjuk kis kockákra. Az újhagymát vágjuk apróra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, majd vágjuk kockára. A sonkát forró olajban süssük ropogósra. A burgonyát és a hagymát adjuk hozzá, majd rövid ideig pirítsuk. Húzzuk le a tűzről, a töltelék többi hozzávalójával keverjük össze, majd ízlés szerint fűszerezzük. A fél burgonyákat kizsírozott tepsibe tegyük, és töltsük meg a sonkás keverékkel. Előmelegített sütőbe tegyük, majd 200 fokon kb. 50 percig süssük, aníg a burgonya meg nem puhul, a töltelék, pedig aranybarna nem lesz. A joghurtot keverjük össze az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott metélőhagymával, sózzuk, borsozzuk. Kis tálkában tálaljuk a forró burgonyához.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. okt. 5. 09:36
A sajtos-sonkás burgonya elkészítési módja és hozzávalói.