Sajtos sonkás bugonya recept
A Sajtos sonkás bugonya hozzávalói:8 közepes méretű burgonya
20 dkg edámi sajt
10 dkg főtt sonka
1 paradicsom
1 csomó újhagyma
2 evőkanál olaj
3 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
só, és őrölt bors ízlés szerint
A Sajtos sonkás bugonya elkészítési módja:
A burgonyát alaposan mossuk meg, és hosszában vágjuk ketté. A belsejét kiskanállal vájjuk ki úgy, hogy csak kb. 1 cm vastag kérge maradjon. A belsejét vágjuk apró kockákra.A sajtot és a sonkát vágjuk kis kockákra. Az újhagymát tisztítsuk, és mossuk meg, majd vágjuk apróra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, majd vágjuk kockára. A sonkát forró olajban süssük ropogósra. A burgonyát és a hagymát adjuk hozzá, majd rövid ideig pirítsuk. Húzzuk le a tűzről, a töltelék többi hozzávalójával keverjük össze, majd ízlés szerint fűszerezzük. A fél burgonyákat kizsírozott tepsibe tegyük, és töltsük meg a sonkás keverékkel. Előmelegített sütőbe tegyük, majd 200 fokon kb. 50 percig süssük, aníg a burgonya meg nem puhul, a töltelék, pedig aranybarna nem lesz. A joghurtot keverjük össze az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott metélőhagymával, sózzuk, borsozzuk. Kis tálkában tálaljuk a forró burgonyához.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. márc. 5. 20:46
A sajtos sonkás bugonya elkészítési módja és hozzávalói.