Csirkemell mogyorós mártásban recept
A Csirkemell mogyorós mártásban hozzávalói:1 kg csirkemell
cayenne-i bors
fél citrom leve
Mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
2 zöld/piros paprika
6 ek olaj (földimogyoró-olaj, ha van)
10 dkg reszelt földimogyoró
1 dl tejszín
5 dkg mogyoróvaj
4 cl fehér rum
1,25 dl húsleves
só, bors
A Csirkemell mogyorós mártásban elkészítési módja:
Mártás elkészítése: A felaprított hagymát, a leforrázott és héjától megtisztított paradicsomot, a felvágott paprikát olajon megpároljuk. A földimogyorót összekeverjük tejszínnel és ráöntjük a serpenyőben párolt zöldségekre. Ezt követően a rummal összekevert mogyoróvajat és a húslevest is hozzáadjuk,ízesítjük sóval, borssal majd felforraljuk. A csirkét megsózzuk, citromlét csepegtetünk rá, majd megkenjük olajjal. Mindkét oldalról 3-4 percig sütjük. A mártással leöntve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. márc. 4. 20:39
A csirkemell mogyorós mártásban elkészítési módja és hozzávalói.