Spárgával töltött csirkemell recept
Zsírszegény
A Spárgával töltött csirkemell hozzávalói:
- 20 dkg spárga
- 60 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 3 ger fokhagyma
- petrezselyem
- só, bors, olaj
mártáshoz:
- 10 dkg mártánysajt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tej
- 2 ek vaj
- koriander, só, bors
burgonyához:
- 30 dkg főtt burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gr fokhagyma
- reszelt sajt
- rozmaring
- só, bors
A Spárgával töltött csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük a vajat, az apróra vágott hagymát, majd a spárgát és feltekerjük, hústűvel összetűzzük. Egy serpenyőben olajon sütni kezdjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a márványsajtot és a tejet, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, majd összeforraljuk. A hús után visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, és a fokhagymát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és hozzáadjuk a főtt burgonyát, végül reszelt sajttal megszórjuk. Az így kapott burgonyával és a sajtmártással leöntve tálaljuk a töltött húst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: herika1976, 2008. jan. 29. 17:24
A spárgával töltött csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.