Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Spárgával töltött csirkemell recept

Spárgával töltött csirkemell recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Spárgával töltött csirkemell hozzávalói:
- 20 dkg spárga
- 60 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 3 ger fokhagyma
- petrezselyem
- só, bors, olaj
mártáshoz:
- 10 dkg mártánysajt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tej
- 2 ek vaj
- koriander, só, bors
burgonyához:
- 30 dkg főtt burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gr fokhagyma
- reszelt sajt
- rozmaring
- só, bors


A Spárgával töltött csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük a vajat, az apróra vágott hagymát, majd a spárgát és feltekerjük, hústűvel összetűzzük. Egy serpenyőben olajon sütni kezdjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Egy edényben vajat olvasztunk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a márványsajtot és a tejet, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, majd összeforraljuk. A hús után visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, és a fokhagymát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és hozzáadjuk a főtt burgonyát, végül reszelt sajttal megszórjuk. Az így kapott burgonyával és a sajtmártással leöntve tálaljuk a töltött húst.


Kategória: Húsételek receptjei


A spárgával töltött csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook