Sült lazac trópusi salsa szósszal recept
Zsírszegény
A Sült lazac trópusi salsa szósszal hozzávalói:
- 10 dkg zöld spárga
- 10 dkg fehér spárga
- 4 szel lazac
- 3 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 db lime
- 2 ek cukor
- só, bors
- 1 db mangó
- 1 db papaya
- 1 fej lilahagyma
- koriander, petrezselyem, főtt rizs
A Sült lazac trópusi salsa szósszal elkészítési módja:
Egy serpenyőben a sóval, borssal, korianderrel ízesített halat olívaolajon megsütjük. A mangó és a papaya húsát tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a cukrot, belereszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, majd botmixerrel pürésítjük. A hal alól visszamaradt zsiradékba tesszük az apróra vágott spárgát, cukorral, citromlével, petrezselyemmel ízesítjük és puhára pároljuk. Végül összeforgatjuk főtt rizzsel. A lazacot a spárgás rizzsel, valamint a salsával tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: herika1976, 2008. jan. 29. 17:29
A sült lazac trópusi salsa szósszal elkészítési módja és hozzávalói.