Kebab recept
60 perc
Zsírszegény
350 kcal
40 dkg darált bárány
1 tojás
5 db szép paradicsom
2 db közepes padlizsán
1 ek olívaolaj a jénai aljára
3-5 kanál étolaj a padlizsán kisütéséhez
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
pici bors, só
fodormenta, petrezselyem
1-2 kanál sűrített paradicsom, delikát, vagy ízlés szerint só
A Kebab elkészítési módja:
A darálthúst összedolgozzuk a tojással és a fűszerekkel. A padlizsánt felszeleteljük, mindkét oldalát besózzuk és állni hagyjuk amíg levet nem ereszt, aztán teflon edényben mindkét oldalát megpirítjuk kevés olajon. A padlizsán magába szívja az olajat, ezért kell a teflon és csak pici olajat kell alá tenni, és pótolgatni kell. A paradicsomokat vékony karikára vágjuk. A jánai aljára tesszük az olíva olajat (lehet helyette napraforgó olaj, margarin, vaj vagy gee is) Az ízesített darálhúst belenyomkodjuk a jénai aljára, utána rétegezzük a sült padlizsánt ( a héját le lehet szedni, de ha sietek rajta hagyom, úgy is jó)A tetejére megy a paradicsom. Végül a sűrített paradicsomot elkeverem 1-2 kanál vízzel mentával, sóval, delikáttal és egyenletesen a paradicsomra öntöm. Fedő nélkül sütöm 180 fokon 30-40 percig. Jázmin rizst adok hozzá.
Nagyon gyorsan el lehet készíteni, csak egészen részletesen írtam.
Nagyon finom és nem megterhelő a gyomor számára.
Ez 3 személy részére bőséges adag.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: rozsa3, 2010. okt. 4. 08:19
A kebab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.